Úvod » Vosky a živice » Kyselina citrónová 1kg
Kyselina citrónová je jednou z najrozšírenejších rastlinných kyselín a vzniká vo všetkých organizmoch ako produkt látkovej výmeny. Skôr sa získavala kyselina citrónová z citrónovej šťavy vyzrážaním vápenným mliekom a nasledujúcou reakciou s kyselinou sírovou. V súčasnosti sa získava hlavne fermentáciou (premenou pôsobením určitých baktérií) z cukrového roztoku. Je to prísada do práškov na pečenie, kozmetických a farmaceutických prípravkov, dochucovadlo v nápojoch a pokrmoch. Ako prírodná konzervačná látka. Rozpúšťa vápno, likviduje huby, riasy a baktérie. Väčšinou v malom vrecku draho kúpený prostriedok na vyčistenie kávovaru od vodného kameňa nie je ničím iným, ako kyselinou citrónovou.
Kyselina citrónová je mnohostranne použiteľný, cenovo priaznivý a nejedovatý domáci prostriedok, najmä ako univerzálne rozpúšťadlo vodného kameňa, ktorý by nemal chýbať v žiadnej domácnosti. Stačí nasypať 1 polievkovú lyžicu do varnej kanvice, krátko prevariť a nechať cca 30min. účinkovať. Potom dôkladne vypláchnuť čistou vodou.
Zloženie:
99,80% kyselina citrónová